Innovatief stomasysteem zonder zakje voor personen met een colostoma

CE-markering volgens de Richtlijn medische hulpmiddelen van de Europese Unie
ConvaTec, een wereldwijd vooraanstaand ontwikkelaar en leverancier van innovatieve medische technologie voor de thuiszorg en institutionele zorg, kondigde vandaag aan dat aan het Vitalaâ„¢ Continence Control Device (CCD) een verlengde dagelijkse draagduur tot maximaal 12 uur wordt toegekend. Vitalaâ„¢ CCD, het nieuwe, nietinvasieve stomahulpmiddel dat tijdelijke continentie biedt aan personen met een colostoma, kreeg de CE-markering volgens de Richtlijn medische hulpmiddelen van de Europese Unie. Het Vitalaâ„¢ CCD maakt stomazorg zonder zak, riem of irrigatie mogelijk.

Het Vitala™ CCD is nu geïndiceerd voor maximaal 12 uur gebruik. Vitala™ CCD is een wegwerpbaar hulpmiddel voor eenmalig gebruik dat wordt gedragen in combinatie met de Natura® huidplaat (45 mm of 57 mm) van ConvaTec. Vitala™ CCD is momenteel verkrijgbaar in Nederland en Tsjechie en zal eind 2010 ook in andere landen in Europa verkrijgbaar zijn.

Dit innovatieve stomazorg hulpmiddel sluit de stoma af, waarbij het ontsnappen van ontlasting wordt voorkomen maar gassen via een ingebouwd, deodoriserend filter worden afgevoerd. Tijdens gebruik blijft de ontlasting in het lichaam, zodat gebruik van een stomazak niet nodig is. Dankzij het unieke ontwerp van het Vitalaâ„¢ CCD wordt niet alleen het gebruik van een stomazak gedurende langere dagelijkse perioden overbodig, maar worden ook de geluiden en luchtjes voorkomen die bij gebruik van een stomazak zo hinderlijk zijn. Dit discrete hulpmiddel met laag profiel helpt de eindgebruiker de gevolgen van het hebben van een stoma te verbergen.

“Voor mensen met een colostoma is het Vitala™ CCD een nieuw uitgangspunt voor stomaverzorging, waarmee men meer controle, zelfvertrouwen en vrijheid heeft,” zegt Nino Pionati, President, Global Marketing and Business Development. “Met deze nieuwe indicatie voor langer gebruik kan men deze baanbrekende technologie nu maximaal 12 uur per dag gebruiken, wat een nog groter verschil maakt in hun dagelijks leven.”

Vitalaâ„¢ CCD wordt aanbevolen voor gebruik nadat tenminste 6 weken na de operatie zijn verstreken. De bijsluiter bevat complete informatie over gebruik van het product. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, en bevat een ingebouwd uitvouwbaar reservoir dat bij het verwijderen de eerste ontlasting opvangt. Vitalaâ„¢ CCD is tevens waterdicht dus kan tijdens het baden, douchen en zwemmen worden gedragen.

“Sinds ConvaTec meer dan 30 jaar geleden de eerste stomahulpmiddelen introduceerde, bekleden we een leidende positie in de stomazorg hulpmiddelen en hebben we ons voortdurend geconcentreerd op het zoeken van nieuwe en betere manieren om stomadragers te helpen hun leven na de operatie ten volle te hervatten,” voegde Pionati daar aan toe. “Met het Vitala™ CCD staan we nu aan het begin van een nieuw tijdperk van stomazorg.”

Over ConvaTec

ConvaTec is een vooraanstaand ontwikkelaar en leverancier van innovatieve medische technologie die het leven van miljoenen mensen overal ter wereld helpt te verbeteren. Met zijn vier bedrijfsdivisies – Ostomy Care, Wound Therapeutics, Continence and Critical Care, en Infusion Devices – ondersteunen de producten van ConvaTec zorgverleners in ziekenhuizen en in de thuiszorg. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Amerikaanse Skillman, New Jersey, en het bedrijf heeft meer dan 8000 medewerkers in meer dan 90 landen die patienten en zorgverleners in zes werelddelen van dienst zijn. Nadere informatie kunt u vinden op www.convatec.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen