NNG Symposium 18 november 2010 – AMC Amsterdam

Waarom is gezond eten eigenlijk zo belangrijk, en wat moeten we precies verstaan onder ‘gezond eten’? Hoe realistisch zijn de verwachtingen omtrent de preventieve effecten van alleen het prediken van gedragsverandering; kunnen wij niet meer doen aan het promoten van een gezondere leefstijl in de oorlog tegen chronische ziekten?
Moet elke vorm van voedingssuppletie nog steeds als non evidence based onzin worden beschouwd? Of is hier, gelet op nieuw wetenschappelijk onderzoek, wellicht sprake van een hardnekkig vooroordeel?
Is vaak en intensief sporten, zonder optimalisatie van de voeding, wel zo gezond als in het algemeen wordt aangenomen?
Hoe kunnen wij anno 2010 in de praktijk omgaan met vragen van patienten/clienten over voeding en voedingssupplementen, en wat daarover in de media wordt gedebiteerd?
Als organisatie van en voor gezondheidsdeskundigen die het dichtst bij de mensen en hun behoefte aan deskundig advies staat biedt het NNG een platform waarop actuele vragen uit de praktijk worden belicht door vooraanstaande deskundigen.
Prominente sprekers brengen u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedingsgeneeskundige research, en hoe deze in de praktijk vertaald zouden kunnen worden in uitvoerbare adviezen.
Kortom, zaken die u of uw organisatie ten zeerste raken.

U bent welkom op 18 november in het AMC Amsterdam. registreer hier
” ”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen