NPCF opent meldpunt acties specialisten

Array

De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) opent het meldpunt `Consument en de Zorg’ voor patienten die overlast ervaren van de acties die de medisch specialisten vanaf vandaag voeren. Mensen die door de acties met langere wachttijden te maken krijgen, van wie de afspraak wordt verplaatst of patienten die op andere manieren overlast ondervinden, kunnen dat melden bij de NPCF. Het meldpunt is bereikbaar via: 030 29 16 777. Mensen kunnen ook terecht op ConsumentendeZorg.nl

Ondanks de oproep van de NPCF aan de medisch specialisten om in hun acties de patient te ontzien, kondigt de Orde van Medisch Specialisten op hun website aan dat `…enige vorm van overlast voor de patient (mogelijk) niet te voorkomen is…’. De NPCF vindt dit onacceptabel. De patient is immers geen partij in dit conflict dat de specialisten met de Minister hebben.

De medisch specialisten gaan vanaf 1 juli actievoeren. De specialisten voeren actie tegen tariefskortingen, het door hen gevreesde einde van het vrije beroep en het kwijtraken van hun professionele verantwoordelijkheid.

De NPCF is van mening dat het hoog tijd is dat de excessieve inkomensverschillen die tussen medisch specialisten bestaan worden aangepakt. De NPCF ziet niet in hoe dit bijdraagt aan een betere zorg voor de patient.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen