Uitnodiging voor deelname aan het project Infuusapparatuur & Thuiszorg

Array

NEN nodigt alle belanghebbende partijen op het gebied van infuusapparatuur & thuiszorg uit om deel te nemen aan het project Verantwoord gebruik van infuusapparatuur in de thuiszorg. In dit project maken partijen afspraken met elkaar over rollen en verantwoordelijkheden. Maar ook over scholing en vakbekwaamheid. Iedere partij in de keten van voorschrijver tot eindgebruiker, wordt uitgenodigd om deel te nemen. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 augustus 2010.

Aanleiding
Aanleiding voor het initiatief is het feit dat men in toenemende mate gebruik maakt van geavanceerde medische hulpmiddelen in de thuiszorg. Dit brengt risicos met zich mee. De media heeft hier een aantal keer over bericht. Ook heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoek gedaan naar het verantwoord gebruik van infuuspompen in de thuissituatie. Uit dit onderzoek blijkt dat een aantal zaken voor verbetering vatbaar is. Deze aanbevelingen vormen het uitgangspunt voor een mogelijk op te stellen afsprakendocument.

De conclusies en aanbevelingen van IGZ vormen het uitgangspunt voor het op te stellen afsprakendocument. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als de rol van de zorgverzekeraar, het belang van scholing en de financieringsstructuur. Ook deze onderwerpen worden in het vervolgtraject besproken.

Marktverkenning
NEN inventariseert op het gebied van verantwoord gebruik van infuusapparatuur in de thuiszorg welke partijen behoefte hebben aan een Nederlands Technische Afspraak (NTA). Doelstelling van het project is om te komen tot een multidisciplinair afsprakendocument over kwaliteitsborging van medische apparatuur, welke breed gedragen wordt door alle belanghebbende partijen.

Deelname en informatie
Hebt u interesse in het project en/of wilt u deelnemen dan kunt u contact opnemen met Silvia van Etten via e-mail [email protected] of telefonisch (015) 2690 308

Recente artikelen