Kinderen en vetten

Array

Het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Artsen Jeugdgezondheid Nederland, Stuurgroep Kies Gezond Vet, Dietisten Coöperatie Nederland en voedingspraktijk Rond en Gezond vinden dat er betere voorlichting moet komen over het belang van essentiele vetten voor kinderen. De organisaties ondertekenden daarom donderdag een gezamenlijk manifest over dit onderwerp.

Kinderen hebben in de groei vetten nodig, omdat vetten energie, vitamines en goede vetzuren leveren die het lichaam zelf niet maakt. Onderzoek wijst echter uit dat kinderen vaak onvoldoende goede vetzuren binnenkrijgen.

“Ouders willen niet dat hun kinderen te dik worden,” zegt Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum. “Het is goed dat ze daarom op vet letten. Maar kinderen hebben vetten nodig, goede vetten wel te verstaan. Ouders zouden hun kinderen meer vis kunnen laten eten en op elke boterham een beetje halvarine smeren. Zo krijgen kinderen toch voldoende goede vetzuren binnen.”

Het manifest wordt binnenkort verspreid onder dietisten en andere professionals om het belang van voldoende vetten opnieuw onder de aandacht te brengen.

Met het Voedingscentrum tekenden deze organisaties het manifest:

• Nederlandse Vereniging van Dietisten
• Artsen Jeugdgezondheid Nederland
• Stuurgroep Kies Gezond Vet
• Dietisten Coöperatie Nederland
• voedingspraktijk Rond en Gezond

Bron: Voedingscentrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen