Spoedzorg wordt dynamisch gemodelleerd

Array

Sinds 2004 verzamelt het Julius Centrum vele data over spoedzorg in vele verschillende regio’s en provincies. Dat gebeurt in de zogeheten Meetweken Spoedzorg. Het is  Julius medewerkers dr. Henk van Stel en dr. Leontien Sturms gelukt van al die gegevens één groot bestand te maken. Op verzoek van AGIS ZORGVERZEKERINGEN gaan zij met behulp van dit bestand twee wetenschappelijke vragen beantwoorden:
1. Welke factoren beïnvloedden de groei van 6,8% van de spoedzorg in de afgelopen jaren? en
2. Welke factoren beïnvloeden het percentage zelfverwijzers op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuizen?

De antwoorden gaan wij geven met behulp van een nieuwe statistische techniek: systeem dynamisch modellen. De resultaten van de studie worden in de loop van 2011 openbaar. Wilt u contact met de onderzoekers? Stuur dan een mail naar dr. Leontien Sturms op [email protected]

Tot zover dit bericht. Op het tiende Nationale Congres over Recente Ontwikkelingen in de Spoedzorg op 24 september houdt AGIS hoofd inkoop van ziekenhuiszorg en arts Herman Flens een plenaire voordracht over het terugdringen van de spoedzorggroei door meer preventie, samenwerking tussen spoedzorgaanbieders en gedragsverandering in de bevolking. Naast hem schetst een meerjaren perspectief vanuit de optiek van huisartsenposten. De Deense professor dr Frede Olesen geeft aan hoe in verschillende Europese landen huisartsen hun spoedzorgorganisatie veranderen. Hij eindigt zijn college met een reflectie over de vraag of de ontwikkelingen in Nederland verschillen van die elders in Europa en of ons land het beter of slechter doet dan elders.

Wilt u naar dit congres en in één dag op de hoogte raken van vele recente ontwikkelingen door het volgen van bovengenoemde plenaire inleiders en twee van de twintig (!) workshops te bezoeken? Klik dan hier, lees de uitvoerige brochure, meld u aan en deel uw kennis en ervaringen met vele anderen. Wilt u deelnemen aan de Masterclass spoedzorg die op 31 augustus begint, in totaal dertien middagen van 15.00 -19.00 uur omvat en waar u vele collega’s van andere spoedzorgaanbieders leert kennen? Klik dan hier. Er hebben zich reeds 12 personen aangemeld. Eer is nog plaats voor vier.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen