Studente geneeskunde wordt Miss Nederland

Array

Desirée van den Berg, een 23-jarige studente geneeskunde (fertiliteit) is Miss Nederland 2010 geworden. De Santpoortse werd zondag door de jury gekozen in Theater de Efteling.  Ze achtte ze die kans jarenlang erg klein omdat ze onder de pukkels zat. „Ik heb, vanwege het werk van mijn vader, een paar jaar in de VS gewoond. Daar zag ik op een geven moment in een hotel een Missverkiezing. Er holden kapper en couturiers heen en weer, en het ruiste van de mooie jurken. Toen besloot ik dat ik ooit nog eens Miss wilde worden maar haar grote droom was Geneeskunde sturen in Amsterdam. Na haar VWO examen werd ze ingeloot om Geneeskunde te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Momenteel zit ze aan het einde van haar 3e jaar. “Sinds ik een jong meisje ben heb ik altijd gezegd dat ik arts wil worden en mensen wil helpen, en zo denk ik er nog steeds over. Als ik over 3 jaar mijn studie heb afgerond en officieel arts ben wil ik voor een jaartje naar Afrika om daar te helpen. Ik vind dat ik dat verplicht ben, aangezien ik alle mogelijkheden heb gekregen mijn droom te verwezenlijken en de mensen daar dat niet kunnen. Daarbij leven zij in barre omstandigheden en zijn er veel te weinig artsen voor de gehele bevolking. Als elke geneeskunde student daar nou heen zou gaan na hun studie, zou dat een mooie stap voorwaarts zijn. Daarna wil ik mijn eigen fertiliteitskliniek beginnen, daar ligt echt mijn passie. Ik heb in Amerika gezien hoe een dergelijk privékliniek werkt, en ben er van overtuigd dat dit ook in Nederland zal werken”.

Desirée strijdt op 23 augustus om de titel Miss Universe in Las Vegas. In oktober gaat ze naar Miss World in China en op 4 december naar Miss Earth in Vietnam.

Desirée van der Berg           Santpoort        23jr     1.76     Geneeskunde ri. Fertiliteit

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen