Disciminatie bloeddonoren onaanvaardbaar vindt EU

Landen van de Europese Unie willen dat er een einde komt aan de discriminatie van bloeddonoren. Op hun informele vergadering maandag in Brussel hebben ministers van Volksgezondheid de Europese Commissie gevraagd om met voorstellen te komen die discriminatie moeten uitsluiten. Belgie en Nederland maken zich ook schuldig aan discriminatie. Homo’s komen niet in aanmerking als bloeddonor, onder meer wegens een mogelijke hiv-besmetting.

”De prioriteit is dat het bloed veilig en niet besmet is en dat de screening goed moet gebeuren”, zei eurocommissaris John Dalli na afloop van de vergadering die hij bijwoonde. Volgens hem moet de discussie in het juiste perspectief worden geplaatst: ”Dit is een kwestie van veiligheid en van risico-inschatting, niet van discriminatie. Het gaat niet enkel om homo’s. Ook hetero’s die meer dan vijf partners hebben, kunnen een risico vormen.”

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen