Bestemming van zeven ton aan Nationaal Epilepsie Fonds subsidies bekend

Vijf wetenschappelijke epilepsieonderzoeken krijgen subsidie in 2011
Uit zeventien aanvragen heeft de Wetenschappelijke Adviesraad van het Nationaal Epilepsie Fonds vijf onderzoeksprojecten geselecteerd die vanaf 2011 door het fonds worden gefinancierd. In totaal wordt 707.385 euro aan subsidie verstrekt.

De Wetenschappelijke Adviesraad van het Nationaal Epilepsie Fonds bestaat uit deskundigen van binnen en buiten de epilepsiewereld. Zij beoordeelt jaarlijks de aanvragen en adviseert het fonds in de subsidietoekenning van onderzoeksprojecten die naar haar mening de epilepsiebestrijding- en zorg het best dienen.

De volgende onderzoeksprojecten krijgen in 2011 subsidie:

Dr. J.A. Gorter, Universiteit van Amsterdam
Immune suppression as anti-epileptogenic strategy in animal models of temporal lobe epilepsy

Prof. dr. O.F. Brouwer, Universitair Medisch Centrum Groningen
Biochemical implications of ketogenic diet in children with epilepsy

Dr. F.S.S. Leijten, Universitair Medisch Centrum Utrecht
FDG-PET and epileptiform cortical activity

Dr. P.N.E. de Graan, Universitair Medisch Centrum Utrecht
Identificatie van koortsconvulsiegenen bij muis en mens

Drs. M. de Wit, Erasmus MC
Rapamycin in intractable epilepsy in infants and children

Nationaal Epilepsie Fonds
Er zijn 120.000 mensen met epilepsie in Nederland. Met epilepsie is een ‘normaal’ leven niet vanzelfsprekend. Door de aanvallen missen mensen met epilepsie soms letterlijk stukken uit hun leven. Het Nationaal Epilepsie Fonds werkt er hard aan om de invloed van epilepsie op iemands leven zo veel mogelijk te beperken. Het fonds zet zich al meer dan honderd jaar in voor de epilepsiebestrijding en een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, hulpverlening en de organisatie van aangepaste vakantiereizen. Meer informatie over het Nationaal Epilepsie Fonds staat op www.epilepsiefonds.nl.

Nationaal Epilepsie Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen