Thebe neemt centrale keuken van Amphia over

Thebe en het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout zijn overeengekomen dat Thebe met ingang van 1 januari 2011 de centrale keuken van Amphia, SmaakRijk, overneemt. Amphia en Thebe hebben elkaar kunnen vinden omdat de kosten van de centrale keuken voor Amphia te hoog worden, terwijl de maaltijdservice van Thebe de ambitie heeft om te groeien.

Thebe neemt het gebouw van Amphia over, de keukeninventaris en de medewerkers. Dit betekent dat de 30 Amphiamedewerkers per 1 januari 2011 in dienst van Thebe komen. Aan hun arbeidsovereenkomst verandert niets. Thebe neemt alle rechten en plichten over. Voor de 120 medewerkers van Thebe betekent de overname dat hun werkplek in de toekomst gaat veranderen van Goirle naar Breda.

Thebe gaat de maaltijdservice geleidelijk naar Breda overbrengen. Thebe wil in januari 2011 starten met de verbouwing en uitbreiding van de keuken om de capaciteit op te hogen van 1400 naar meer dan 4000 maaltijden per dag. Verwacht wordt dat hun maaltijdservice in het najaar van 2011 in zijn geheel in Breda op Minervum zit. Voor alle medewerkers, zowel van Amphia als van Thebe, is er in de nieuwe keuken een werkplek.
De overname moet nog worden goedgekeurd door de interne adviesorganen, waaronder de ondernemingsraden, van Amphia en Thebe.

De maaltijdservice van Thebe, nu gevestigd in Goirle, heeft de ambitie om te groeien. Hierdoor is de behoefte ontstaan aan een grotere keuken. In Goirle is geen mogelijkheid om de keuken verder uit te breiden. Thebe heeft daarom naar verschillende mogelijkheden gekeken, bijvoorbeeld om zelf een nieuwe keuken te laten bouwen. Na verschillende berekeningen blijkt dat overname van SmaakRijk de beste optie is. De maaltijdservice van Thebe produceert nu dagelijks 1850 maaltijden.

SmaakRijk is sinds 1 juni 2006 gevestigd op het bedrijventerrein Minervum in Breda. SmaakRijk draagt zorg voor het bereiden en distribueren van de warme maaltijden voor de patienten op de drie locaties van Amphia. De keuken heeft een dagelijkse capaciteit van 1.400 maaltijden. Amphia heeft op dit moment dagelijks behoefte aan 600 maaltijden, terwijl de totale kosten gelijk blijven. Dit betekent dat de gemiddelde prijs van een maaltijd te hoog is. Daar komt bij dat het aantal warme maaltijden binnen Amphia afneemt. De reden daarvoor is dat er een toename is van het aantal dagbehandelingen en de ligduur steeds korter wordt. Het aantal warme maaltijden per dag zakt jaarlijks met zo’n 15.

De patienten van Amphia en de clienten van de maaltijdservice van Thebe zullen van de overname van de keuken niets merken. Zowel de kwaliteit van de maaltijden als het aanbod blijven hetzelfde.

Klik hier voor een foto van SmaakRijk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen