Keel- neus- en oorheelkunde van MST breidt uit in Losser en Oldenzaal

Array

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede biedt sinds kort in Losser en Oldenzaal precies dezelfde poliklinische zorg aan KNO-patienten aan als op de hoofdlocatie in Enschede. Dit is mogelijk omdat nieuwe moderne apparatuur is aangeschaft die inmiddels zowel in Losser als in Oldenzaal in gebruik is genomen.

Voor de patienten van Losser en Oldenzaal en directe omgeving betekent dit dat zij de KNO-zorg dichtbij hun woonadres kunnen krijgen. Het ziekenhuis gaat dus naar de patient toe, in plaats dat de patient alleen in Enschede kan worden geholpen. Deze besluiten passen in de bestuursfilosofie van de Raad van Bestuur om de basiszorg dichterbij de patient te brengen, aldus Herre Kingma, bestuursvoorzitter van MST.

“De patienten mogen rekenen op optimale zorg en het is belangrijk dat wij die nu NIET ALLEEN IN Enschede, maar ook in Losser en Oldenzaal kunnen aanbieden. Pure winst voor de patient”, aldus drs. Diederick van Zuijlen (KNO-arts).

Voorts is in Losser een multidisciplinair spreekuur geïntroduceerd. De kinderarts, de longarts en de KNO arts houden nu op dinsdagochtend een gezamenlijk spreekuur. Ziektebeelden zoals chronisch hoesten en chronische bovenste luchtweginfecties worden onderling besproken. Deze samenwerking tussen een drietal specialismen is belangrijk voor de patient die nu sneller weet wat er met hem aan de hand is en dus ook sneller kan worden behandeld.

Bron: Santeon MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen