Zorgbouw kan nog onvoldoende profiteren van “gunstige” bouwmarkt

De recessie heeft het afgelopen jaar grote gevolgen voor de zorgbouw gehad. Zorgorganisaties kunnen door de teruglopende vraag in de bouw de laatste tijd over het algemeen gunstig aanbesteden. Maar door de uitblijvende duidelijkheid over de vergoeding van kapitaallasten en de crisis op de financiele markten lijken zorgorganisaties niet op grote schaal van dit voordeel te profiteren. Integendeel, er is eerder sprake van uitstel van bouwplannen. Dit is de boodschap van TNO naar aanleiding van het Jaarbeeld Bouwkosten Zorgsector 2010 van TNO. ActiZ ziet hierin een bevestiging van al eerder gesignaleerde ontwikkelingen in het vastgoed voor de zorg.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen