Zorgen over banenverlies Oss

0
224

Gedeputeerde Staten uiten grote zorgen over de omvangrijke reorganisatie bij het bedrijf MSD te Oss. De sanering leidt tot groot banenverlies en onzekerheid bij Brabantse werknemers en hun gezinnen.

Ook wordt de regionale economie in het hart getroffen. Met name de kennis en het onderzoek op het gebied van pharma en life science van MSD zijn uniek en belangrijk voor Oss en Brabant, maar ook voor Nederland. Gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (NV BOM), de Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging (BZW), MSD, het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant spannen zich gezamenlijk maximaal in om de kennis en werkgelegenheid in de regio te behouden en de schade te beperken.

Commissaris van de koningin Wim van de Donk spreekt van “een dramatische klap voor de werkgelegenheid en een gevoelige tik voor de Brabantse en Nederlandse kenniseconomie”.

Gedeputeerde Lily Jacobs vult dit aan: “Dit is een enorm ingrijpend voor vele Brabantse werknemers en hun gezinnen. Ik leef mee met het personeel van MSD, maar ook met de vele toeleverende MKB-ers die hierdoor worden getroffen.”

Life science en medische technologie zijn speerpunten in zowel het regionale economische als in het landelijke innovatiebeleid.

Samenwerking
De bestuurlijke Taskforce, onder leiding van gedeputeerde Jacobs, geeft de samenwerking verder vorm. Jacobs: “Ik ben blij dat alle partijen alles op alles zetten om de kennis en innovatie in de regio te kunnen behouden. Alle gezamenlijke inspanningen betekenen helaas niet dat we banenverlies kunnen voorkomen.”

Vorig artikelNPCF: Patiëntenorganisaties tevreden; informatievoorziening in de zorg niet gestopt
Volgend artikelMuggen Facts
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.