Klink wil lonen medisch specialist inperken

In een voorstel dat minister Klink aan de belangenbehartigers van medisch specialisten heeft gestuurd staat dat hij de specialisten niet meer wil laten verdienen dan 285.000 euro per jaar; het minimum is 128.000.

De salarissen van de specialisten zijn Klink een doorn in het oog en hij wil het budget nu met bijna een miljard euro korten, van 2,7 naar 1,8 miljard euro. De specialisten verdienden in 2009 zo’n 700 miljoen meer dan was begroot. Dat komt onder meer door een fout in het declaratiesysteem.

Fel tegen
In het plan van de minister krijgen de ziekenhuizen een budget toegewezen waarmee ze de specialisten kunnen betalen. De artsen blijven wel vrije ondernemers, ze komen niet in loondienst. De specialisten zijn fel tegen de bezuinigingsplannen. Twee weken geleden protesteerden de specialisten al in Den Haag.

Als het aan minister Ab Klink van Volksgezondheid ligt, verdienen vrijgevestigde medisch specialisten volgend jaar niet meer dan 285.000 euro. Daarbovenop is dan nog 82.000 euro aan praktijkkosten mogelijk, zodat de maximale omzet 367.000 euro per jaar wordt.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen