Mogelijk verlies stageplekken MSD voorheen Organon

Array

De Bredase Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) volgt de actualiteiten rondom het massaontslag bij MSD (voorheen Organon) in Oss op de voet. Het bedrijf is een belangrijke partner voor stage- en afstudeerplekken, die nu verloren lijken te gaan.

Samenwerking
Afgelopen donderdag werd bekend dat het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, beter bekend als Organon, 2.175 van de 4.500 werknemers gaat ontslaan. Deze ‘herstructurering’ zou noodzakelijk zijn voor het bedrijf om te overleven.

Voor de ATGM is Organon een belangrijk bedrijf voor stage- en afstudeerplekken. Academiedirecteur Paul van Hal: ‘Jaarlijks zijn er meerdere ATGM-studenten bij Organon aan de slag, ik schat tussen de vijf en tien. Ik heb nog geen officieel bericht gekregen dat onze studenten in de toekomst niet meer welkom zijn. De samenwerking was tot nu toe altijd uitstekend, het zou jammer zijn als die stopt.’

Domper
Ook voor de nieuwe ATGM-opleiding Chemie in Den Bosch, die start in september, is het massaontslag een domper. Van Hal: ‘Organon is een bedrijf dat lekker dichtbij ligt en goed bereikbaar is, zeker vanuit Den Bosch. Bij ATGM-studenten is dit mede daardoor een zeer populair stagebedrijf. Nu zullen studenten het misschien wat verder weg moeten gaan zoeken.’

Maar ook als Organon wegvalt, zal er zeker geen sprake zijn van een gebrek aan stageplekken in de toekomst, stelt Van Hal. ‘Er blijft nog genoeg over. ATGM-studenten komen nog altijd relatief makkelijk aan een stageplek en baan. Er zijn zóveel bedrijven die onze studenten willen hebben: er is een enorme vraag, soms meer dan wij kunnen aanbieden.’

Bron: Avans

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen