Organon slachtoffer hebzucht multinational MSD

0
263

‘Onacceptabel’ is de reactie van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt op het aangekondigde massaontslag van 2175 werknemers bij MSD (voorheen Organon) in Oss en omgeving. “Dit is een ramp voor de mensen die er werken, hun gezinnen, de 5000 mensen die werken bij toeleveranciers en voor de toekomst van veel jongeren. Iedereen snapt dat een bedrijf dat dingen maakt die niet meer verkocht worden, moet sluiten. Organon is echter springlevend. Het is niet te accepteren dat een bedrijf wordt gesloten omdat elders een paar procenten meer winst voor aandeelhouders is te behalen.”

Ulenbelt had al bij het uitlekken van de plannen voor massaontslag de ministers van Sociale Zaken en Werk gelegenheid en Economische Zaken gevraagd om in te grijpen en ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen. Inmiddels is duidelijk dat er 2175 banen verloren zullen gaan. Ulenbelt: “Het voormalige bedrijf Organon is het slachtoffer van het macabere spel van multinationals die handelen in bedrijven, ze zonder mededogen sluiten en geen oog hebben voor de enorme schade die ze aanrichten in lokale gemeenschappen.”

Ulenbelt laakt de afwachtende houding van de regering. “Ze hebben de mond vol over kenniseconomie, maar zitten op hun handen als een hightech onderzoeksafdeling voor nieuwe medicijnen gesloten dreigt te worden. Ze moeten nu initiatief nemen en internationaal de vernietigende handel in bedrijven aan banden te leggen.”

Ook SP-Fractievoorzitter Paul Peters in Oss wil actie. “De gevolgen van dit massaontslag zijn dramatisch. We gaan alles wat we hebben mobiliseren om dit vreselijke en schandalige plan tegen te houden. Daarnaast willen we dat de minister, de gedeputeerde en de gemeente, in overleg met de vakbonden en het personeel, onmiddellijk samen in actie komen om de werkgelegenheid in Oss te behouden.” Een motie van de SP met die strekking werd unaniem in de gemeenteraad aangenomen.

Paul Peters reageerde ook in de reportage die NOVA wijdde aan het drama. SP roept Kamer op terug te komen reces voor debat over Organon. MSD heeft besloten banen Oss in te krimpe.

Bron: SP

Vorig artikelGezondheidspsychologie bij patiënten
Volgend artikelMogelijk verlies stageplekken MSD voorheen Organon
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.