Abvakabo FNV neemt afstand van sociaal beleidskader Bartiméus

Abvakabo FNV is niet te spreken over de inhoud van het sociaal beleidskader dat de Raad van Bestuur en de ondernemingsraad van Stichting Bartiméus uit Doorn hebben gesloten voor medewerkers van de divisie wonen. Onder meer het toepassen van het afspiegelingsbeginsel en de opgenomen optie tot gedwongen ontslag na één herplaatsing, zijn volgens Abvakabo FNV onacceptabel.

Abvakabo FNV vernam pas in een gesprek op 7 juli met de Raad van Bestuur dat er in overleg met de ondernemingraad een sociaal beleidskader is opgesteld. In de geldende cao gehandicaptenzorg is echter afgesproken dat de vakbonden eerst betrokken moeten worden bij de totstandkoming van een sociaal plan. Over het uitsluiten van de vakbond bij een sociaal plan voor meer dan 500 medewerkers is de vakbond dan ook buitengewoon ontstemd.

Bestuurder Fred Seifert, “Het is ongehoord dat een zo ingrijpend besluit wordt genomen zonder overleg met Abvakabo FNV. Ook over de inhoud van het plan zijn wij niet te spreken. We hebben al onze leden geïnformeerd dat ze niet gebonden zijn aan het akkoord en dat wij als bond bereid zijn stappen te ondernemen indien dit voor onze leden nodig mocht zijn. ”

Inmiddels is duidelijk dat ook andere divisies van Bartiméus zullen reorganiseren. Voor leden van Abvakabo FNV worden spreekuren georganiseerd om hen te informeren en te ondersteunen bij een eventuele procedure.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Abvakabo FNV ondersteunt haar leden bij conflict en carrière in elke fase van hun loopbaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen