GSK verzweeg risico’s van diabetesmiddel

GlaxoSmithKline zou al jaren op de hoogte zijn geweest van een verhoogd risico op hartinfarct of beroerte bij gebruik van zijn diabetesmedicijn Avandia, zo valt te lezen in De Morgen. Dat berichtte de krant New York Times naar aanleiding van uitspraken van de Endocrinologic and Metabolic Drugs Advisory Committee and de Drug Safety and Risk Management Advisory Committee van de FDA. Het vermoeden is dat het onderzoek naar het middel is beïnvloed waardoor de resultaten van Avandia gunstiger uitkwamen. Een commissie van de FDA  kijkt momenteel nog eens goed naar Avandia/rosiglitazone. Tijdens de meeting van 13 en 14 juli heeft de commissie uitgebreid gesproken over het diabetesmiddel van GSK. Voor rosiglitazone glitazone gepresenteerd. De verwachting is dat de commissie tot de conclusie komt dat het slikken van pioglitazones (Actos) minder belastend is voor de mensen met diabetes type 2 dan het slikken van rosiglitazones (Avandia). GSK zou intussen ook al 460 miljoen dollar vergoedingen hebben betaald om rechtszaken af te wenden, aldus het financiele persagentschap Bloomberg.

Bron : De Morgen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen