SP eist dat minister Klink onmiddellijk ingrijpt bij zorginstelling HWW Zorg

Array

De SP eist van minister Klink dat hij onmiddellijk ingrijpt bij zorginstelling HWW Zorg, nu deze tot de orde is geroepen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. HWW Zorg kwam al eerder in opspraak vanwege slechte zorg en gevaar voor bewoners. In april debatteerde de Kamer op initiatief van de SP nog over de situatie waarbij snelle verbetering werd geeist. SP Kamerlid Henk van Gerven: “De Kamer en minister Klink gaven de zorginstelling 3 maanden de tijd om de boel op orde te brengen, maar daar is bar weinig van terecht gekomen. Nu moet Klink als verantwoordelijke voor de zorg dan ook acuut optreden.” Op de BOPZ-afdeling voor ouderen met psychische problemen, is het nog steeds niet veilig, bijvoorbeeld doordat ramen niet goed worden afgesloten. Als het bestuur van een instelling zoiets eenvoudigs al niet binnen drie maanden kan regelen, is er dus heel wat mis en moet de Inspectie meer mogelijkheden krijgen om verbeteringen af te dwingen.” Nu kunnen weliswaar bevelen worden geven op straffe van een boete en kan in het uiterste geval een zorginstelling worden gesloten. Maar sluiting betekent gedwongen verhuizing voor kwetsbare mensen en is daarom geen goede optie. Daarom moet de Inspectie volgens de SP tijdelijk de macht in de instelling kunnen overnemen om snel de meest acute problemen te kunnen verhelpen.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen