Intentieverklaring Gezondheidsvaardigheden NPCF: sluit u aan bij het initiatief

Array

Tenminste 1,5 miljoen Nederlanders hebben niet genoeg vaardigheden om informatie over hun gezondheid te begrijpen en toe te passen. Dit is niet alleen een zaak van het individu, maar ook van de professional. Iedereen kan op de een of andere manier bijdragen aan de oplossing van dit probleem.

Dit vinden een aantal organisaties die van zich zullen laten horen op het Congres Effectief Communiceren met laaggeletterden op 9 september 2010. Daar presenteren zij de ‘Intentieverklaring Gezondheidsvaardigheden Hoog op de Agenda’.

Initiatiefnemers (waaronder gezondheidsinstituut NIGZ, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, RIVM, Nederlands Huisartsen Genootschap, Stichting Lezen & Schrijven, CBO, Nederlandse Patienten Consumenten Federatie, Stichting Pharos, onderzoeksinstituut Nivel, GGD Nederland) streven ernaar om het onderwerp waar mogelijk te agenderen, om te beginnen in de eigen organisaties.
Verder vormen de organisaties gezamenlijk een Alliantie, om uitwisseling van kennis en ervaring te stimuleren rondom bevordering van gezondheidsvaardigheden en om plannen te maken voor verdere samenwerking.

Tot 9 september 2010 kunnen alle organisaties, die zich aangesproken voelen zich aansluiten bij dit initiatief. Neem daarvoor contact op met Susan Rietveld via het NIGZ,  [email protected]  of 0348 439809.

Klik hier voor meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen