Van der Hoeven neemt contact op MSD over de massaontslagen

Array

Demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) belt met het Amerikaanse moederbedrijf MSD over het massaontslag in Nederland. Ook worden zoveel mogelijk contacten onderhouden met de leiding van het farmaciebedrijf in Nederland, het voormalige Organon, om zoveel mogelijk werk en kennis te behouden.

Dat heeft Van der Hoeven donderdag gezegd bij de overhandiging van een petitie door de ondernemingsraad van MSD met vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Vakmensen. Samen met werknemers van MSD riepen ze de regering op om overleg te voeren met hun directie.
Van der Hoeven benadrukte wel dat de overheid ,,geen baangarantie kan geven”. Maar in haar ogen zou wel het resultaat van het overleg met MSD moeten zijn ,,dat een deel van de werkgelegenheid behouden blijft en daarmee een deel van de kennis”.

Zo stelde de minister dat bekeken wordt of onderdelen van het farmaciebedrijf in Nederland zelfstandig behouden kunnen blijven dan wel een doorstart kunnen maken. Ook wordt geprobeerd om de veelal hoogopgeleide mensen zo snel mogelijk elders aan het werk te helpen als dat nodig is. De bewindsvrouw zei dat deze week twee werkgroepen aan de slag gaan om te kijken wat mogelijk is.

Bronnen BNR, ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen