Dr. Menko-Jan de Boer hoogleraar cardiologie

Array

De heer dr.M.J. (Menko-Jan) de Boer (Delfzijl, 1951) is met ingang van 1 juli 2010 benoemd tot hoogleraar Cardiologie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Menko-Jan de Boer studeerde van 1968 tot 1974 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna liep hij een jaar stage bij de afdeling Inwendige Geneeskunde van het Jackson Memorial Hospital Miami, USA. De Boer specialiseerde zich op het gebied van de interne geneeskunde en de cardiologie. Hij werkte van 1976 tot 1978 op de afdeling Inwendige geneeskunde van het Weezenlanden Ziekenhuis Zwolle en van 1978 tot 1981 op de afdeling Cardiologie van het St Antonius Ziekenhuis Utrecht. Dr. De Boer promoveerde in 1994 op onderzoek naar primaire angioplastiek bij het acute hartinfarct.

Sinds 1981 tot zijn benoeming in Nijmegen was de heer De Boer als cardioloog met specialisatie interventiecardiologie verbonden aan het Weezenlanden Ziekenhuis Zwolle. Ook is hij sinds 2006 adviseur-cardioloog bij het Cinere Hospital Jakarta, Indonesie.
Het werk van prof. De Boer is nationaal en internationaal bekroond. In 1995 ontving hij de Einthoven award van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en Interuniversitair Cardiologisch Instituut en in 2006 werd de hoogleraar geeerd met de Andreas Gruentzig Award van de Europese Vereniging voor Cardiologie.

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen