Masterclass zorg aan chronisch zieken start 11 januari 2011

Array

Van 11 januari tot 1 november 2011 loopt bij het Julius Centrum de Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Chronische Zieken (voorheen Masterclass Disease Management).  Zij mikken op zestien deelnemers: ervaren professionals; leiders van zorgprogramma’s en gezondheidscentra, medewerkers van ROS’sen, transmurale stichtingen en medische coördinatie centra; afdelingshoofden en projectleiders in ziekenhuizen; zorginkopers van zorgverzekeraars en beleidsmedewerkers van VWS, NZA, CVZ, KNMG en andere middenveld organisaties.

De geïntegreerde chronische zorg komt vanuit verschillende perspectieven aan de orde:
1. Per ziektebeeld zoals diabetes, COPD, psychogeriatrie en kanker
2. Academische modellen zoals van Wagner en onze eigen Disease Management modellen
3. Praktische ervaringen met samenwerking en conflicten, aan de orde gesteld door docenten en deelnemers
4. Beleidsmatig en financieel zoals de invoering van Keten-DBC en het stimuleren van zelfmanagement
5.  Internationale ontwikkelingen bij bijvoorbeeld Kaiser Permanente en in Engeland en Duitsland en wat die betekenen voor Nederland.

De colleges vinden op twaalf dinsdagen plaats van 1500 -1900 uur op het UMC Utrecht: U reist dus naar ons toe buiten de spitsuren. Wilt u deelnemen aan deze Masterclass? Klik dan hier, lees de uitvoerige brochure en meld u aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen