Toch enkele wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse onwel door hitte

De hitte heeft op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse tot weinig problemen geleid.Slecht enkele deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse zijn dinsdag onwel geworden. Ze raakten bevangen door de hitte. Enkelen vielen flauw. Ambulances werden ingezet om te assisteren bij de onwelwordingen. Er zijn nog geen heel ernstige gevallen, de wandelaars krabbelden weer op na verzorging en vervolgden hun weg.

Volgens de organisatie gebeurt dit ook op dagen dat het niet zo warm is en is er geen reden tot zorg. Langs het parkoers zijn extra waterpunten ingericht. Wandelaars is geadviseerd extra water mee te nemen en hoofd en hals tegen de zon te beschermen.

Lopers konden al  vannacht om 03.00 uur aan de eerste wandeldag van de 94ste Vierdaagse beginnen: de organisatie  had de start vanwege de verwachte warmte vervroegd. Normaal is de start  om 04.00 uur. De temperatuur kan vandaag oplopen  tot boven de dertig graden.

Rond tien uur zijn de eerste Vierdaagse-wandelaars over de finish gekomen. Veel deelnemers liepen stevig door om binnen te zijn voordat het te warm wordt. De maatregelen zijn het gevolg van de ervaringen opgedaan in de Vierdaagse van 2006. Toen werd het wandelevenement na één dag beeindigd wegens het warme weer. Bij die vierdaagse overleden twee wandelaars. Nu wordt elke dag bekeken of het nodig is om maatregelen te nemen.

Meer dan 40.000 wandelaars lopen dagelijks een tocht van dertig, veertig of vijftig kilometer. Zoals elk jaar wandelen de deelnemers op de eerste dag door Elst in de Betuwe.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen