Aswolk reden dat Balkenende niet sprak met de CEO Clarck van MSD

Array

Een gesprek tussen premier Jan Peter Balkenende (CDA) en de CEO van MSD Richard Clark van Merck ging begin dit jaar niet door als gevolg van de aswolk, zo Dat zei demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) woensdag in de Tweede Kamer. Wij maakten hier al op twitter melding van hier tijdens het Kamerdebat.  Zij vertelde dat verschillende pogingen zijn ondernomen om contact te leggen met Clark. Balkenende zou hem uiteindelijk begin dit jaar ontmoeten in het Zwitserse Davos, maar de aswolk gooide roet in het eten. Wel heeft de demissionaire minister dinsdag uitgebreid telefonisch contact gehad met Clark. De uitkomst van het gesprek is dat bij Clark het ‘commitment’ bestaat om een zogeheten sciencepark te ontwikkelen in Oss, dat werk moet bieden aan het ontslagen personeel. Clark stelt hiervoor kennis en kapitaal beschikbaar en het is de bedoeling dat de campus volgend jaar al in gebruik wordt genomen.

Kamerlid Klaver van Groenlinks vond dat de minister van EZ de commissie op charmante wijze met een kluitje in het riet heeft gestuurd.

De Kamer riep op tot een actievere industriepolitiek, om te voorkomen dat nog meer bedrijven vertrekken die belangrijk zijn voor de Nederlandse kenniseconomie. Dat weigerde Van der Hoeven echter pertinent. “Ik ben demissionair, u moet niet het onmogelijke vragen.” Van Hijum  van de PvdA vreest ook voor vertrek van Solvay en Intervet. Op 6 augustus zal Maria van der Hoeven weer een bezoek brengen aan MSD Organon Oss.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen