NU`91 Meldpunt onderbezetting zorg zomerperiode 2010 nu online

Array

Vanaf woensdag 21 juli 2010 staat het online NU Meldpunt onderbezetting zorg tijdens de zomerperiode weer open op www.nu91.nl voor verpleegkundigen en verzorgenden. In 2009 werden de problemen onverwacht snel duidelijk zichtbaar. Patienten, clienten en gezondheidszorgers, zij zijn de dupe van een gekortwiekte personeelbezetting tijdens de vakantieperiode

De meldingen leverden ons een concreet beeld van de soms schrijnende situaties waarin de zorg en haar medewerkers, patienten en clienten verzeild raken tijdens de zomerperiode. De rode lijn in de meldingen was dat er met nog minder personeel dezelfde zorg verleend moet worden. In het geval vakantiegangers al vervangen werden, was dat vaak door te laag geschoolden of te onervaren krachten. De druk op de vaste medewerkers nam daardoor alleen maar toe.

Na de eindrapportage heeft NU`91 gesproken met werkgeversorganisaties en de politiek. Met z`n allen waren we het eens dat de onderbezetting van personeel in de zomerperiode voorkomen moet worden. Concrete afspraken konden echter niet gemaakt worden. NU`91 vraagt daarom aan verpleegkundigen en verzorgenden te melden hoe de bezetting op de afdeling of in de instelling dit jaar is geregeld tijdens de zomerperiode. Is de bezetting dit jaar goed, of moet er nog steeds met minder of onervaren personeel dezelfde zorg verleend worden?

Dan wordt de stand van zaken zichtbaar. Wij bundelen alle reacties. En gaan als dat nodig is weer in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie.

NU`91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.

//Einde bericht

Bron: NU`91

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen