Heertje pleit voor saneren in plaats van bezuinigingen

Managers van zorginstellingen, scholengemeenschappen en woningcorporaties die wanbeleid voeren zijn vaak leden van de PvdA, zo concludeert Arnold Heertje. Volgens eminent econoom Arnold Heertje is de Partij van de Arbeid opvallend vaak betrokken bij zaken die in Nederland fout gaan. Dat zei de emeritus-hoogleraar vrijdag in het EO-radioprogramma ‘Dit is de Dag’.

Heertje neemt vooral de managers op de korrel die ,,de ene dag directeur zijn van een jeugdinstelling en de volgende dag van een woningcorporatie. Deze mensen hebben geen enkele inhoudelijke kennis en denken alleen maar aan hun eigen carrière. Zij komen binnen, zorgen voor schaalvergroting, bureaucratie en produceren alleen maar langere wachtlijsten”, aldus de de hoogleraar.
Volgens Heertje gaat economie om meer dan geld alleen. Heertje pleit daarom voor saneren in plaats van bezuinigingen. “Bezuinigingen worden doorgevoerd op de werkvloer: verpleegsters worden afgerekend op het aantal minuten per patient. Dat komt niet ten goede aan de kwaliteit en een dergelijke focus op de centen werkt fraude in de hand.”
De PvdA is volgens Heertje het contact met de gewone man verloren. ‘Alleen de SP staat nog met beide poten in de modder.’ Arnold Heertje is een Nederlands econoom, emeritus hoogleraar, publicist en columnist.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen