SP: Taskforce Life Science Park moet onafhankelijke voorzitter krijgen

De SP in Oss heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Jan van Loon over de plannen voor een Life Science Park, dat een deel van het grote banenverlies bij MSD zou moeten opvangen. De partij vindt dat de taskforce die het park moet gaan opzetten een onafhankelijke voorzitter moet krijgen.

Op dit moment is MSD-directeur Kortlever de voorzitter. Volgens de SP geen goede zaak omdat hij daar ook zit met een zakelijk belang. Verder vindt de partij dat het personeel van MSD ook rechtstreeks vertegenwoordigd moet zijn in de taskforce, en niet in werkgroepen die wat meer op afstand staan.

Volgens berichten uit het personeel van MSD/Organon is een vertegenwoordiger van het personeel in de taskforce voor het Sciencepark door directeur de heer Kortlever persoonlijk geweigerd. Wel heeft hij ,onder druk, toegestaan om een vertegenwoordiging van het personeel in één van de werkgroepen toe te staan. De SP vraagt aan wethouder van Loon, deelnemer namens het college in de taskforce ,om zich in te zetten voor een rechtstreekse vertegenwoordiging van het personeel in deze taskforce.

Hierbij de vragen die SP raadslid Wim van Dorst aan wethouder van Loon stelt.

“Het idee om medewerkers mee te laten praten over de invulling van een Life Sciencepark in Oss is positief ontvangen door MSD-directeur Hans Kortlever. Dat werd donderdag duidelijk na een gesprek tussen Kortlever en wethouder Jan van Loon
van de gemeente Oss.

Het idee om het personeel van MSD mee te laten denken over een wetenschappelijk kenniscentrum in Oss kwam voor het eerst naar voren in het extra Tweede Kamerdebat van woensdag. Nu ziet het ernaar uit dat medewerkers dus werkelijk de kans krijgen mee te praten over een Life Science Park.

Een zogeheten taskforce is belast met het opzetten van het Life Science Park. Maar er zijn ook werkgroepen die werken aan ideeen hiervoor. Juist in deze werkgroepen krijgt het MSD-personeel straks inbreng. Op welke manier dat precies gaat gebeuren is nog niet helemaal
duidelijk.”

Uitgaande van de juistheid van dit bericht heb ik de volgende opmerkingen en vragen aan U.

De taskforce wordt voorgezeten door MSD directeur Kortlever. De heer Kortlever zit daar ook met een zakelijk belang om ervoor te zorgen dat de af te stoten bedrijfsonderdelen zoveel mogelijk geld opbrengen. Volgens de SP rechtvaardigt dat, mede gezien de financiele inspanningen die door MSD van de overheid gevraagd worden, een onafhankelijke voorzitter.

# Vraag 1: Hoe is de voorzitter van de taskforce gekozen en welk standpunt heeft u daarbij
ingenomen?

# Vraag 2: Bent u het met ons standpunt eens en bent u bereid u in te zetten voor de keuze van
een onafhankelijke voorzitter?

Volgens berichten uit het personeel is een vertegenwoordiger van het personeel in de taskforce door de heer Kortlever persoonlijk geweigerd. Wij zijn van mening dat een rechtstreekse vertegenwoordiging van het personeel in de taskforce, vanwege inhoudelijke, organisatorische en financiele deskundigheid, tenminste van eenzelfde belang is dan de andere vertegenwoordigde partijen. Dit leidt ook tot een betere balans tussen de belangen van bedrijf en personeel.
# Vraag 3: Is het juist dat een vertegenwoordiging van het personeel in de taskforce door de heer Kortlever geblokkeerd is?

# Vraag 4:Bent u het met ons eens dat een rechtstreekse vertegenwoordiging van het personeel tenminste van eenzelfde belang is dan de andere vertegenwoordigde partijen?

# Vraag 5: Bent u bereid om u alsnog in te zetten voor een rechtstreekse vertegenwoordiging van het personeel in de taskforce ?

Gezien de actualiteit van het onderwerp verzoeken wij u om op korte termijn te antwoorden.

Bron: SP Oss

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen