KP7 Health call 2011 gepubliceerd

Op 20 juli is de KP7 Health call 2011 officieel gepubliceerd. Op de CORDIS website vindt u alle benodigde documentatie waaronder het definitieve werkprogramma, de Guide for Applicants en de Guide for Financial Issues.  Dit jaar ligt de nadruk op de deelname van het midden- en klein bedrijf (MKB) en investigator-driven clinicals trials om nieuwe medicijnen sneller op de markt te krijgen.

Het totale werkprogramma is opgedeeld in twee calls: single-stage en two-stage. Voor topics met een single-stage indieningsprocedure is een totaal budget van 160,5 miljoen euro beschikbaar en valt de deadline op 10 november 2010. Voor de two-stage indieningsprocedure is 498 miljoen euro beschikbaar en valt de deadline voor de eerste fase op 13 oktober 2010.

Graag biedt Senternovem de mogelijkheid om een projectidee met hen te bespreken en te toetsen in hoeverre deze aansluiten bij de specifieke topics in het werkprogramma. Ook voor algemene of financiele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Als u op zoek bent naar partners buiten uw eigen netwerk of als u uw eigen expertise wilt aanbieden bij coördinatoren, kunt u een profiel aanmaken op de website van SMEs go Health.

Bron: Senternovem

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen