Weinig babysterft door wiegendood in Nederland

Het aantal baby’s in Nederland dat overlijdt door wiegendood blijft erg laag in vergelijking met andere landen. Vorig jaar stierven 19 kinderen, het jaar daarvoor 18. Bijna 25 jaar geleden stierven per jaar nog zo’n 170 baby’s in de wieg. Bij wiegendood vinden ouders het kind dood in bed en is de doodsoorzaak moeilijk vast te stellen.

Het aantal gevallen van wiegendood daalde na het advies om baby’s niet op hun buik of onder een dik dekbed te laten slapen. Ook zou wiegendood vaker voorkomen bij ouders die roken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen