FDA waarschuwt voor gebruik MMS (Miracle Mineral Supplement)

De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt consumenten tegen Miracle Mineral Solution, een drank ook bekend als “Miracle Mineral Supplement” of “MMS. ” Het product dat, indien gebruikt zoals voorgeschreven, een industrieel bleekwater produceert, kan ernstige schade aan de gezondheid kan toebrengen.

De FDA heeft verschillende meldingen ontvangen van consumenten, die na het drinken van dit product, met ernstige misselijkheid, braken, en levensbedreigende lage bloeddruk en uitdroging te kampen hadden. De FDA adviseert om onmiddelijk te stoppen met het gebruik van MMS. MMS wordt verspreid via internetsites en online veilingen door verschillende onafhankelijke distributeurs. Het product en de MMS-naam, alsmede de etikettering kan varieren.

De consument wordt door de leverancier geadviseerd het product (28 procent natriumchloriet oplossing) te mengen met een zuur, zoals sap van citrusvruchten. Dit mengsel produceert chloordioxide, een krachtig bleekmiddel dat wordt gebruikt voor het strippen van textiel-en industriele waterbehandeling. Hoge orale doses van dit bleekmiddel, zoals die in de etikettering wordt aanbevolen, kan leiden tot misselijkheid, braken, diarree en symptomen van ernstige uitdroging.

MMS wordt aangeraden voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder HIV, hepatitis, het H1N1-griepvirus, verkoudheid, acne, kanker en andere aandoeningen. De FDA is zich niet bewust van enig onderzoek dat MMS effectief is bij de behandeling van een van deze aandoeningen. MMS vormt ook een aanzienlijk gezondheidsrisico voor de consument die ervoor kiest om dit product voor zelf-behandeling te gebruiken in plaats van op zoek te gaan naar goedgekeurde behandelingen voor deze aandoeningen.

Het FDA is bezig te onderzoeken of er civiele of strafrechtelijke passende maatregelen zijn om het publiek te beschermen tegen dit potentieel gevaarlijke product.

De FDA adviseert consumenten zonder negatieve bijwerkingen van MMS zo spoedig mogelijk een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen en het product weg te gooien.

Consumenten en professionals in de gezondheidszorg moeten ongewenste voorvallen bij de FDA rapporteren op www.fda.gov / medwatch / report.htm.