Goedkeuring voor bijna 900 geneesmiddelen

Array

In de eerste zes maanden zijn door het College ter Beoordelingen van Geneesmiddelen (CBG) ongeveer 870 geneesmiddelen goedgekeurd en in het register ingeschreven. Dat liet het CBG maandag weten. Dat is ongeveer een evengrote registratie als in het eerste halfjaar van vorig jaar.

Het CBG weigerde voor een geneesmiddel de handelsvergunning en schorste vijf geneesmiddelen. In totaal stonden er op 30 juni 13.382 geneesmiddelen geregistreerd. In de eerste zes maanden verstuurde het CBG dertien berichten met risico-informatie over geneesmiddelen aan artsen, apothekers of andere medische beroepsbeoefenaren. De instantie beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier.
Bron: Trouw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen