Orthopedisch chirurg dr. Cees de Bruin in beroep tegen ontslag Waterlandziekenhuis

1
471

Orthopedisch chirurg dr. Cees de Bruin van het Waterlandziekenhuis in Purmerend verzet zich tegen het voornemen van de Raad van Bestuur om hem te ontslaan. Dr. De Bruin betreurt het eenzijdige voornemen van het ziekenhuisbestuur en laakt het gebrek aan overleg.De Bruin onderneemt juridische actie. De chirurg verwerpt de negatieve conclusies van de commissie die volgens hem een discutabele aanpak heeft gevolgd en selectief te werk is gegaan. De conclusies zijn volgens De Bruin niet of onvoldoende onderbouwd en de commissie geeft blijk van een bevooroordeelde blik ten aanzien van een van de door De Bruin gebruikte operatietechnieken (de zogenoemde dyneses methode). Ook gaat de commissie voorbij aan de verbeteringen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd in de schriftelijke informatieverstrekking en verslaglegging.

Het ziekenhuisbestuur baseert zich op een rapport van een speciaal ingestelde onderzoekscommissie. Die moest in opdracht van de Raad van Bestuur onderzoek doen naar de werkwijze van dr. De Bruin in het zogenoemde rugcentrum. Daaraan is De Bruin voor vijftig procent verbonden.

De orthopedisch chirurg is tevens actief in de algemene orthopedische praktijk van het Waterlandziekenhuis. Hij ziet niet in waarom de raad van bestuur ook die relatie wil verbreken terwijl het onderzoek zich niet op de algemene praktijk richtte.

Dr. De Bruin betreurt het eenzijdige voornemen van het ziekenhuisbestuur en laakt het gebrek aan overleg. “Na een praktijk van meer dan 25 jaar in het Waterlandziekenhuis en een gezamenlijk succesvol initiatief voor het oprichten van een rugcentrum verwacht ik zorgvuldig onderzoek en overleg. Ik zou ook graag betrokken zijn bij de afhandeling van klachten van patienten. Ik heb me ten volle voor hen ingezet en wil dat blijven doen. Het spijt mij zeer als voor patienten niet het beoogde resultaat is bereikt.”

Cees de Bruin ziet zich gedwongen tot juridische stappen maar hoopt nog steeds dat het ziekenhuisbestuur normaal overleg met hem gaat voeren.

Vorig artikelDoorbloeding in de hersenen
Volgend artikelLoop met je dokter op poli Cardiologie azM
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Een notoire prutser. Talloze patienten met verlammingen, amputaties en weet ik veel wat. En dan heeft deze prutser nog praatjes dat er niet met hem is overlegd.
    Meer dan 50 klachten tegen de man, minstens 2 keer veroordeeld door het Tuchtcollega.
    Onmiddelijk iedere bevoegheid ontnemen en nooit meer werken als arts. Een schande voor de beroepsgroep van goedwillende orthopaedisch chirurgen.

Comments are closed.