Gel herstelt cariës

DiscoveryNews meldt dat Franse wetenschappers een gel ontdekten, die helpt om door caries aangetaste tanden op enkele weken te laten herstellen. De gel met melanocyt-stimulerende hormonen (MSH), wordt in een dun laagje aangebracht rondom een gaatje. De gel activeert de tandcellen die zich vermenigvuldigen en nieuw tandweefsel vormen. Na een periode van een maand is de aangetaste tand weer gezond. Het gebruikte hormoon bewees eerder al zijn diensten bij de groei van nieuwe cellen in botten en beenderen.
De resultaten staan in wetenschappelijk tijdschrift ACS Nano

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen