Patiëntenvereniging Staar opgericht

Op 24 juli 2010 is de Patientenvereniging Staar opgericht te Utrecht. De Patientenvereniging Staar heeft zich ten doel gesteld om als patientenplatform te fungeren voor alle betrokkenen bij de oogaandoening staar. Patienten, familieleden en andere betrokkenen kunnen op www.patientenverenigingstaar.nl terecht voor informatie over deze oogaandoening.

De aanleiding voor dit initiatief kwam voort uit een gesprek tussen enkele betrokkenen van de aandoening staar. Ondanks het feit dat jaarlijks 160.000 mensen geopereerd worden en nog veel meer mensen in aanraking komen met deze oogaandoening bleek er geen collectief platform in Nederland te bestaan.

Ook al is de oogaandoening staar tegenwoordig redelijk veilig en snel te verhelpen, het blijft een operatieve ingreep aan het oog waar patienten met een zekere spanning tegen opzien en zich derhalve in willen verdiepen. De Patientenvereniging Staar heeft zich ten doel gesteld om deze leemte op te vullen.

Op 6 juli 2010 was het initiatief een feit en op 24 juli 2010 is het patientenplatform van de Patientenvereniging Staar officieel geopend.
Het grootste deel van de informatie over staar en de behandeling hiervan die momenteel ter beschikking wordt gesteld aan patienten is afkomstig van min of meer gekleurde bronnen. Ziekenhuizen en private instellingen hebben namelijk allen het doel om de patient te werven.

Het doel van het patientenplatform van de Patientenvereniging Staar is om onafhankelijke informatie aan te bieden over de aandoening, de behandeling, behandelcentra en het bieden van antwoorden op vragen van patienten.
In de loop van 2010 zal het platform verder ingericht en aangevuld worden met relevante informatie over de oogaandoening staar.

Kijk voor meer informatie op het patientenplatform van de Patientenvereniging Staar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen