Actie “Het gezicht van Organon” onder grote belangstelling van start

Array

De eerste protestwandeling van medewerkers MSD / Organon in Oss is vandaag onder grote belangstelling van start gegaan. Om 12:30 vertrokken de deelnemers met pamfletten en met blauwe hesjes aan vanaf de markante blauwe wand. Tijdens een ronde van ruim een half uur door het centrum van Oss konden de wandelaars rekenen op ruime belangstelling. En op sommige plaatsen werden ze met luid applaus aangemoedigd.  In het gemeentehuis stond burgemeester Klitsie van Oss de medewerkers van MSD / Organon al op de medewerkers te wachten. Onderweg naar het gemeentehuis had een verslaggever van MedicalFacts een gesprek met Iris van Dinther van de OR van MSD / Organon. Tijdens dat gesprek bleek de noodzaak van deze actie. Op diverse plaatsen in de fabriek in Oss worden er zaken op voorhand en zonder toestemming van OR en Raad van Commissarissen in gang gezet. En ook de verkoop van Diosynth heeft grote gevolgen voor het Osse farmaceutische bedrijf. Zo is het moederbedrijf Merck hard bezig om alle dataservers, die nu nog in Os staan, in sneltreinvaart te verhuizen naar de VS.

Ook bestaat de vrees dat andere onderdelen ook al verplaatst gaan worden. Als het Osse Diosynth wordt verkocht is dat een onomkeerbaar besluit. En zal grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de productie van Asenapine in Oss, de nieuwste “Cash Cow” van MSD / Merck. De ondernemingsraad (OR) van Organon stapte naar de Ondernemingskamer, omdat moederbedrijf MSD de OR niet om advies heeft gevraagd over het massaontslag bij het farmaciebedrijf in Oss. De rechtszaak van de ondernemingsraad (or) van Organon, die zich buitenspel voelt staan bij het door moederbedrijf MSD aangekondigde massaontslag, dient op 2 september.

De medewerkers zullen, zo lang als dat nodig is, elke werkdag dit rondje door Oss met z’n vijven doen om aandacht te vragen voor de massaontslagen. 2175 mensen worden binnen nu en 2 jaar ontslagen. Elke dag eindigt de tocht in het gemeentehuis waar de groep een foto achterlaat. Zo groeit daar in de loop van de tijd “Het gezicht van Organon”. Binnenkort zullen ook oud-medewerkers, leveranciers, prominenten uit politiek en samenleving, gemeenteraadsleden en managers van het vroegere Organon uitgenodigd worden om mee te lopen en zo onze actie te ondersteunen. Burgemeester Klitsie zei dat hij hoopte dat hij veel mensen in de komende dagen, weken en misschien zelfs maanden te mogen ontvangen in het gemeentehuis om de actie kracht bij te zetten.

De eerste foto werd door de burgemeester samen met Rein Dijkema op een speciaal ingerichte wand in het gemeentehuis geplaatst. Deze handeling gingen de medewerkers, zoals zij al tientallen jaren zijn gewend, gewoon weer aan het werk. “Business as usual”, zoals Rein Dijkema, medewerker van de onderzoeksafdeling zei.

De voorgenomen reorganisatie plannen van onze werkgever MSD in Oss zullen enorme consequenties hebben. Het raakt niet alleen medewerkers maar ook velen buiten ons bedrijf. Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en het is duidelijk dat de strijd nog lang niet gestreden is. De verwachting is dat het ook nog wel even gaat duren voordat beslissingen definitief zijn en opties zoals een Science Park realiteit worden.
Het is belangrijk dat er aandacht blijft voor wat hier gaande is. En eerste wandeling mocht rekenen op een hoop media aandacht, Iris van Dinther hoopt dat de media ook blijvend aandacht zal houden voor MSD Organon.  De nadruk van de actie ligt op de menselijke factor en daarom heeft de actiegroep gekozen voor de naam:

“Het gezicht van Organon”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Actie “Het gezicht van Organon” onder grote belangstelling van start"

  1. Ga zo door!!!
    We moeten er alles aan doen om dit hier te houwen!!

Comments are closed.

Recente artikelen