AED’s makkelijk vindbaar via www.aed4.eu

De eerste zes minuten nadat iemand door een hartstilstand is getroffen, zijn essentieel. Het zo snel mogelijk defibrilleren van een patient is van groot belang voor de kans op overleving. Dankzij de introductie van automatische externe defribillators (AED’s) kan ook niet-medisch personeel defibrilleren. Naar schatting hangen er in Nederland tussen de 25.000 en 50.000 AED’s.

Eind vorig jaar heeft het UMC St Radboud de website www.aed4.eu ontwikkeld om alle (AED’s) in Nederland in kaart te brengen, ongeacht het merk, de leverancier of de fabrikant.

Het Nederlands Rode Kruis en de Nationale Bond EHBO hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Inmiddels hebben organisaties, gemeenten en particulieren meer dan 5000 AED’s aangemeld via de website. Op deze site staat alle informatie over AED’s bij elkaar en kan een AED niet alleen geregistreerd maar ook gevonden worden.

Heeft uw bedrijf of vereniging een AED? Meld deze dan aan op de website www.aed4.eu. Dan helpt u mee om de AED’s binnen Zederik eenvoudig vindbaar te maken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen