Negatief aai-advies schapen Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN) is misverstand

0
410
Er was woensdag veel ophef over het aaien van een schaap, mag dat wel of niet? Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN) zou een negatief advies hebben uitgegeven, maar het bleek om een misverstand te gaan.

Verschillende media hadden gemeld dat bezoekers van een kinderboerderij geen contact meer mochten hebben met schapen. Dat zou om een advies van de SKBN gaan, in verband met de Q-koorts. Later bleek dat het om een misverstand ging.
Uit onderzoek is gebleken dat via de wol van schapen geïnfecteerde stofdeeltjes kunnen vrijkomen. Maar die zijn volgens de stichting kinderboerderijen alleen gevaarlijk voor wolhandelaren die veel met wol werken. Wel wordt aangeraden om na het aaien of knuffelen van een schaap de handen te wassen.