Brandwonden sneller te genezen

Onderzoekers uit Duitsland, Italie, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk hebben een apparaat ontwikkeld waarmee schadelijke bacterien bij brandwondenpatienten eerder zijn op te sporen. De patienten kunnen daardoor sneller worden behandeld. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft dat donderdag bekendgemaakt. De EU heeft het onderzoek met bijna 1,7 miljoen euro gesubsidieerd.

Jaarlijks sterven meer dan vierduizend inwoners van de EU als gevolg van ongelukken met vuur en worden vele duizenden personen met brandwonden in ziekenhuizen opgenomen. Om te ontdekken welke bacterien de oorzaak zijn van infecties die daarbij optreden, moesten artsen tot dusver afgaan op microbiologische tetsts, die dagen in beslag nemen. Met het apparaatje kan dat in een paar minuten.

Bron: De Pers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen