Cadeau na 31 jaar behandeling: eigen boek

Array

31 Jaar na haar eerste niertransplantatie bezocht patiente Felecita Williams haar toenmalige arts, prof. Bert van der Heijden, afdelingshoofd Kindergeneeskunde. Hij kreeg donderdag 5 augustus haar zelfgeschreven boek ‘Because of Prayer’, dat gaat over haar leven als nierpatient.

Succesvolle vrouw
Williams onderging in 1979 haar eerste niertransplantatie in het Sophia Kinderziekenhuis dat toen aan de Gordelweg lag. Van der Heijden, in die tijd nefroloog, was haar behandelende arts. “Voor mij is het een verrassing om Felecita na zo’n lange tijd weer te ontmoeten. Ze was tien jaar oud toen ze mijn patient was. Het is erg mooi om haar nu in een andere rol te zien: als succesvolle en zelfstandige vrouw.”

Tweede transplantatie
De inmiddels 41-jarige Williams schrijft in haar Engelstalige boek ‘Because of Prayer’ over haar ervaringen als nierpatient. In 1987 onderging zij een tweede niertransplantatie in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis. Sindsdien komt ze jaarlijks vanuit Sint-Maarten (de Nederlandse Antillen) voor controle naar het Erasmus MC.

Levencijfer: 8
Tijdens controle dit jaar, bezocht Felecita haar kinderarts Van der Heijden om haar boek te overhandigen. In het boek komt de belangrijke rol die het Sophia Kinderziekenhuis in haar leven heeft gespeeld duidelijk naar voren. Dat het nu goed met haar gaat, blijkt uit het antwoordt dat ze gaf op de vraag van Van der Heijden: ‘Wat voor cijfer geef je je leven?’ Ze noemt een 8 op de schaal van 10.

Eerder schreef ook nierpatient André Bek een prachtig boek over zijn ervaringen: ‘Dansen in het zand’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen