In het Erasmus MC zijn vier nieuwe hoogleraren benoemd

Array

Vier nieuwe medische hoogleraren per augustus
In het Erasmus MC zijn per 1 augustus 2010 vier nieuwe hoogleraren benoemd.

Prof.dr. A. van der Lugt
Prof.dr. A. van der Lugt is benoemd tot bijzonder hoogleraar Neuroradiologie en hoofd-hals radiologie in het Erasmus MC vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Adrianus van der Lugt (1963) is al lange tijd als onderzoeker en universitair docent verbonden aan het Rotterdamse medisch centrum. Inmiddels is Van der Lugt hoofd van de sectie Neuroradiologie In 2009 ontving hij een grote onderzoekssubsidie van de Nederlandse Hartstichting.

Prof. dr. P.M. van Hagen

Prof. dr. P.M. van Hagen is benoemd tot bijzonder hoogleraar Klinische immunologie in het Erasmus MC vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Martin van Hagen (1958) is sinds 2000 hoofd van de sectie Klinische Immunologie van de afdeling Interne Geneeskunde van het Erasmus MC. Ook is hij al enkele jaren werkzaam bij het Oogziekenhuis Rotterdam.

Prof. dr. G.K. Kleinrensink
Prof. dr. Kleinrensink is benoemd tot bijzonder hoogleraar Anatomie, in het bijzonder onderwijs in de toegepaste anatomie, in het Erasmus MC vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Gerrit-Jan Kleinrensink (1954) is betrokken (geweest) bij de oprichting en uitvoering van onderwijsprogramma’s voor studenten over anatomie, zowel in het Erasmus MC als aan de TU Delft. Voorbeelden hiervan zijn `Desiderius School – Skillslab’, `Anatomy for Engineers’ en het `Lowlands Institute of surgical and applied Anatomy (LISA)’. Kleinrensink is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten, in het bijzonder participeert hij in een onderzoeksgroep van het Erasmus MC die onderzoek doet naar buikwandhernia’s.

Prof.dr. T. van Gelder
Prof.dr. T. van Gelder is benoemd tot bijzonder hoogleraar Klinische farmacologie in het Erasmus MC vanwege de Vereniging Trustfonds EUR. Van Gelder (1962) behaalde in 1996 zijn PhD in het Erasmus MC en werkte thans voor hij weer naar Rotterdam terugkeerde als onderzoeker aan de universiteiten van Stanford (USA) en Nijmegen. Sinds 2000 is Van Gelder aan het Erasmus MC verbonden als internist en klinisch farmoloog. Van Gelder is tevens actief in een aantal commissies; hij is ondermeer lid van het bestuur van de Nederlandse Transplantatie Vereniging en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Nierstichting Nederland.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen