Hersenonderzoek toont afwijkingen aan bij borderline

Array

Psychiater Koen Grootens deed onderzoek naar neurobiologische achtergronden en medicamenteuze behandeling van borderline-persoonlijkheidsstoornis en schizofrenie. Met behulp van modern hersenonderzoek toont hij (onder andere) verschillende functiestoornissen aan bij borderlinepatienten. Zo blijkt dat zij moeite hebben met het onderdrukken van zintuiglijke prikkels en reflexmatige oogbewegingen. Ook registreren hun hersenen fouten in het eigen gedrag minder goed. Het onderzoek van Grootens geeft meer inzicht in de biologische basis achter ernstige psychiatrische symptomen, zoals impulsiviteit.
Biografie
Koen Grootens (Oss, 1975) studeerde geneeskunde in Nijmegen. Hij is als psychiater werkzaam in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, met als aandachtsgebied zwangerschapsgerelateerde psychiatrie. Hij verrichtte zijn onderzoek bij het UMC St Radboud, binnen het Donders Centre for Neuroscience.
Datum: donderdag 26 augustus 2010
Tijd: 15:30 
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Promovendus: de heer drs. K.P. Grootens
Promotors: De heer prof. dr. J.K. Buitelaar, de heer prof. dr. R.S. Kahn
Copromotors: De heer dr. R.J. Verkes
Titel promotie: Cognitive dysfunction and effects of antipsychotics in schizophrenia and borderline personality disorder borderline personality disorder

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen