Kwaliteit revalidatiezorg Sint Maartenskliniek (SMK) hoog gewaardeerd

De revalidatiezorg in de Sint Maartenskliniek wordt door patienten in ons land als beste van Nederland ervaren. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat door het NIVEL is uitgevoerd. Het Nivel is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg

Eind 2009 is door het NIVEL een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de revalidatiezorg in alle revalidatiecentra van ons land. Er werd gemeten met de CQ-index Revalidatiecentra, een gestandaardiseerde methodiek voor klantervaringsonderzoek in de zorg. De gegevens van ons revalidatiecentrum zijn afgezet tegen de gegevens van de hele steekproef van patienten van alle revalidatiecentra die hebben deelgenomen aan het onderzoek.

Onze revalidatie van volwassenen is vergeleken met die van 22 revalidatiecentra in Nederland. Met de algemene waardering van onze patienten scoren we de tweede plaats. Voor revalidatie van kinderen zijn we vergeleken met 19 andere centra en scoren we op algemene waardering een derde plaats. In het gewogen gemiddelde van volwassenen en kinderen samen ervaren patienten ons daarmee als het beste revalidatiecentrum van Nederland.

Uiteraard is de Sint Maartenskliniek erg trots op de medewerkers die samen deze prestatie mogelijk maken en tot de besten van ons land behoren. Natuurlijk zijn er altijd aanknopingspunten voor verbetering; willen ook in de toekomst voor onze patienten tot de besten behoren.

Bron: SMK

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen