Nieuwe oplossing voor afvoer incontinentieafval voorkomt geur- en hygiëneproblemen

Array

(Advertorial) Veel verpleeg- en verzorgingshuizen hebben – zeker tijdens de warme zomer – moeite onaangename geuren tegen te gaan die worden veroorzaakt door incontinentieafval. Een nieuw apparaat maakt aan die geur- en hygieneproblemen op zorgafdelingen een einde door incontinentieafval al op de afdeling te isoleren en te comprimeren. De Inkonaut, zoals het apparaat heet, is een verrijdbaar vacumeerapparaat dat het volume van de stroom incontinentieafval met meer dan 50% reduceert. Daardoor dalen de vervoer- en de opslagkosten. Daarnaast isoleert het apparaat geuren en ziektekiemen, zodat afdelingen schoner en frisser zijn en de arbeidsomstandigheden veiliger en aangenamer.

De Inkonaut wordt deze maand leverbaar in Nederland bij leverancier Less2Care uit Alkmaar (www.less2care.nl). De eerste gebruiker in Nederland is Stichting Résidence Bel Park in Den Haag. “Wij hebben de Inkonaut nu een aantal weken in gebruik en zijn bijzonder tevreden. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en bespaart tijd”, vertelt directeur Rita Van de Looverbosch.
De Inkonaut is afkomstig uit Duitsland en heeft daar het HÜV-certificaat voor hygiene gekregen. Het apparaat zuigt de zakken met incontinentieafval vacuüm én filtert de lucht op geuren en ziektekiemen. “De berichten uit Duitsland zijn heel enthousiast. Dit apparaat is voor bewoners van zorginstellingen, bezoekers, medewerkers en directies een grote verbetering”, vertelt Jop van Haaren van Less2Care, leverancier voor de Benelux.
De besparing die de Inkonaut oplevert, heeft twee oorzaken. In de strijd tegen geuroverlast moet het personeel regelmatig afvalzakken afvoeren naar de opslag, vaak eerst een kleinere container op de afdeling en daarna naar een grotere container buiten. “Die tijd spaar je uit met de Inkonaut”, aldus Van Haaren. “Bacterien of geuren kunnen niet ontsnappen uit het apparaat, daarom volstaat het om één keer per dag het afval weg te brengen.”
Daarnaast wordt het volume van het afval met meer dan 50% gereduceerd door de Inkonaut. Daardoor kunnen de kosten voor zowel de opslag als het transport van afval naar de verwerkingsinstallaties omlaag. “Vrachtwagens hoeven minder te rijden omdat ze meer afval per rit kunnen meenemen. Opslagcontainers of silo’s zijn minder snel vol. Er kan dus bezuinigd worden op de hoeveelheid vierkante meters opslagruimte”, stelt Van Haaren. “Het apparaat verdient zichzelf dan ook vrij snel terug!” Meer informatie is te vinden op www.less2care.nl

Less2care
Adres: Postbus 8205
1802KE Alkmaar
Fax: 020 258 1061
Telnr: 020 820 3680
KVKnr: 37164524
Email: info@less2

Less2Care

U kunt als verantwoordelijke binnen uw instelling veel meer besparen op incontinentieafvalkosten dan u ooit had kunnen denken. Met een kwaliteitsproduct dat zichzelf terugverdient.

Tientallen zorginstellingen profiteren al van de voordelen die de INKO)(naut met zich mee brengt.

Less2care
Adres: Postbus 8205
1802KE Alkmaar
Fax: 020 258 1061
Telnr: 020 820 3680
KVKnr: 37164524
Email: [email protected]

Recente artikelen