NMT stuurt brandbrief naar minister Klink

Array

Tandartsen doen een dringend beroep op de overheid om de kosten voor de tandarts niet vanaf 2011 te schrappen uit het basispakket van jongeren. Beroepsorganisatie NMT heeft daarvoor een brandbrief gestuurd aan demissionair minister van Volksgezondheid Klink en fractievoorzitters Rutte, Wilders en Verhagen, die nu onderhandelen over een coalitie.Vanaf 1 januari 2011 worden de tandartskosten voor jongeren niet meer vergoed in het basispakket. De kosten voor een tandartsbehandeling kunnen dan oplopen tot duizenden euro’s.

Beroepsorganisatie NMT heeft een brandbrief gestuurd aan fractieleiders Verhagen, Wilders en Rutte en aan minister Klink van Volksgezondheid om van de bezuiniging af te zien.

De tandartsen zijn bang dat de jongeren tussen de 18 en 22 jaar niet meer een aanvullende verzekering zullen afsluiten voor de kosten van bijvoorbeeld kronen of behandeling van verstandskiezen.

Doordat ze als jongere de tandarts gaan mijden, zullen de kosten voor behandeling op lange termijn toenemen, denkt NMT. Ze voorspellen na de vakantie, voor het einde van het jaar, een run op hun praktijk door jongeren.

Jongeren tussen de 18 en 22 jaar krijgen nu nog de meeste normale tandheelkundige verrichtingen vergoed, zoals preventieve controles en het krijgen van vullingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen