State of the Art Web TV Colleges live vanuit het UMC St Radboud

Nieuwe serie van nascholingen via Oncologie TV
Op 7 september as om 20:30 uur is live vanuit het UMC St. Radboud in Nijmegen het college Niercelcarcinoom kosteloos via internet te volgen. Daaropvolgend vindt op 16 september het internetcollege ‘gemetastaseerd Colorectaal Carcinoom plaats waaraan medische professionals (inter)actief kunnen deelnemen. Dit nieuwe geaccrediteerde Web TV concept op Oncologie TV bevordert de deskundigheid van artsen.

Een jaar na de introductie van de congresjournaals vanaf de grote oncologiecongressen breidt Oncologie TV haar programma’s uit met de College Tour. Iedere maand wordt er vanuit een academisch centrum door een opinieleider in het betreffende vakgebied een college gegeven. De colleges zijn zowel live te bezoeken als live via internet te volgen via Oncologie TV waardoor interactie met de docent(en) mogelijk is. Na het live college is het programma voor de duur van de accreditatie nog on-demand te volgen.

Voor september 2010 staan de volgende live te volgen colleges gepland:

– State of the Art Niercelcarcinoom
Dinsdag 7 september 20:30 – 21:30 uur
Prof. dr. Peter Mulders zal op 7 september de gastheer zijn. Samen met drs. Hans Langenhuijsen wordt er een inspirerend college geven over de behandeling van het niercelcarcinoom. Aan de orde komen verschillende facetten van de systemische behandeling, chirurgische aspecten en nefrectomie bij het gemetastaseerd niercelcarcinoom.

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een unrestricted educational grant van GSK Oncology

– State of the Art Gemetastaseerd Colorectaal Carcinoom
Donderdag 16 september 20:30 – 21:30 uur
Prof.dr. Kees Punt zal 16 september de gastheer zijn. Samen met o.a. prof. dr. Hans de Wilt zal hij een inspirerend college geven over de behandeling van het colorectaal carcinoom. Aan de orde komen de uitkomsten van de laatste klinische studies uit binnen- en buitenland. Speciale aandacht zal worden besteed aan de plaats van resectie van de primaire tumor bij synchrone metastasen, op welk onderwerp de nieuwe DCCG CAIRO4 studie zal starten. Naast farmacotherapie, zullen ook onderwerpen uit de chirurgie worden behandeld.

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiele bijdrage van Roche Nederland B.V.

Registratie

De colleges zijn gratis te volgen. Eenmalige registratie met BIG code op http://www.oncologietv.nl/Registreren.aspx is wel nodig. Om de colleges live bij te wonen in het UMC St Radboud te Nijmegen voldoet een email naar [email protected]

Uitzending gemist?

State of the Art Mammacarcinoom.

Op 29 juni jl. was prof. dr. Hans Nortier gastheer tijdens de eerste uitzending van de Oncologie TV College Tour vanuit het LUMC. Samen met prof. dr. Cornelis van de Velde gaf hij een college over de behandeling van het mammacarcinoom. Drs Saskia van de Ven sprak over de rol van bisfosfonaten bij de behandeling van mammacarcinoom en de NEOZOTAC studie. Drs. Vincent Dezentje ging nader in op endocriene therapie en tamoxifenresistentie/CYP2D6. Dr. Alexander Vahrmeijer sprak over het Green Light project. Door het voetbal de uitzending gemist? Geen probleem. Op www.oncologietv.nl kunt u het college alsnog volgen.

Quadia Web TV als healthcare partner

Quadia Web TV is gespecialiseerd in het produceren, publiceren en verspreiden van videocontent op het internet. Op het gebied van de gezondheidszorg is Quadia betrokken bij projecten als MC-TV, het e-learning portaal van Medisch Contact. Quadia is zelfstandig uitgever van het videoportaal Oncologie TV en maakt tailor made Web TV oplossingen voor ondermeer: KNMG, NVVC en de EAU

Voor patientenverenigingen is Quadia actief met het Web TV portaal voor het Longkanker Informatiecentrum, Borstkanker TV voor de Borstkanker Vereniging Nederland, Waterloop TV voor de patientenvereniging van nier- en blaaskanker patienten en diverse patienten TV formats voor mensen met diabetes.

Met een team van professionals in de zorg in het algemeen en de farmaceutische industrie in het bijzonder, is Quadia actief betrokken bij de ontwikkeling van accreditatie eisen bij verschillende medische beroepsverenigingen. Bovendien beschikt Quadia over een uitgebreid netwerk van key-opinion leaders in binnen- en buitenland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen