Geen risicowaarschuwing voor Keppra in Nederland

Array

Er is geen risicowaarschuwing voor Keppra (levetiracetam, oplossing voor oraal gebruik) nodig in Nederland aangezien hier al van het nieuwste doseersysteem gebruik wordt gemaakt en er sindsdien geen meldingen van doseerfouten zijn ontvangen

Dit in tegenstelling tot in een aantal Europese landen waar voor Keppra wel een risicowaarschuwing (Direct Healthcare Professional Communication, DHPC) is uitgestuurd vanwege meldingen van doseerfouten. Keppra oplossing voor oraal gebruik wordt gebruikt bij de behandeling van kinderen met epilepsie.

Onlangs is de maatverdeling op de doseerspuit aangepast van aantallen milligrammen (mg) naar aantallen milliliters (ml) . In sommige lidstaten is hierdoor verwarring ontstaan, waardoor een aantal patienten de verkeerde dosering heef gekregen. In Nederland is echter op dit moment uitsluitend de aangepaste doseerspuit met een maatverdeling in milliliters op de markt. Behandelaars zijn al eerder gewaarschuwd voor mogelijke verwarring door de omzetting van de doseerspuiten door de registratiehouder. Sindsdien zijn er in Nederland geen meldingen meer ontvangen van doseerfouten.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen