Congres Online hulpverlening

Woensdag 10 november 2010
Jaarbeurs, Utrecht
Hulpverlening via internet is laagdrempelig, effectief en bereikt nieuwe doelgroepen. Steeds meer instellingen uit het maatschappelijk werk, de ggz en jeugdzorg bieden dan ook online hulp bij psychische, sociale of maatschappelijke problemen. In tien jaar tijd is het aantal initiatieven gegroeid van een handvol naar meer dan honderd. Wat maakt hulpverlening via internet zo bijzonder en wat is nodig voordat een instelling online hulp kan aanbieden?
Na het verschijnen van het handboek Online hulpverlening door F. Schalken van Stichting e-hulp.nl e.a. wordt dit congres georganiseerd.

Tijdens het congres Online hulpverlening leert u kansen ontdekken, mogelijkheden creeren, de juiste voorwaarden scheppen en online hulpverlening optimaliseren.

Voor wie?
Dit congres is bestemd voor iedereen die zich orienteert op online hulpverlening, online hulpverlening implementeert of reeds online hulp verleent, zoals maatschappelijk werkers, sociaal pedagogische hulpverleners, hulpverleners algemeen, CJG-medewerkers, psychologen, psychiaters, (cognitief)gedragstherapeuten maar ook docenten, managers van GGZ instellingen, mensen die werken bij Jeugdzorg- en maatschappelijk werk instellingen, ministeries, kenniscentra en zorgverzekeraars.
Accreditatie is aangevraagd bij NIP, VGCt, NVvP en BAMw.

Schrijf u nu in  voor het congres online hulpverlening


Handboek online hulpverlening / druk 1
Handboek online hulpverlening / druk 1
Schalken, F. & W.G. Wolters

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen