Directie Organon en commissarissen AkzoNobel waarschuwde voor de slechte reputatie van Schering-Plough

Array

De directie van Organon in Oss heeft zich begin 2007 verzet tegen verkoop aan het Amerikaanse Schering-Plough, zo schrijft Henk Engelenburg van het FD. Henk analyseerde de verkoop van AkzoNobel aan Schering Plough.  blijkt dat Organon meermaals heeft gewaarschuwd voor de slechte reputatie van Schering-Plough. De zekerheden over de toekomst waar  ex-topman Hans Wijers van moederbedrijf AkzoNobel mee schermde blijken nooit te zijn verstrekt.
Volgens verschillende bronnen van het Financieel Dagblad is besloten om een aantrekkelijk financieel bod te laten prefereren boven het belang van de werknemers. Behalve de directie van Organon waren ook enkele leden van de raad van commissarissen van AkzoNobel, onder wie oud-topman Cees van Lede, tegen de verkoop aan de Amerikanen. In de besluitvorming tot verkoop heeft topman Hans Wijers van AkzoNobel de directie gepasseerd.

Organon heeft destijds meermalen gewaarschuwd voor de slechte reputatie van Schering-Plough en drong aan op zekerheden. Die zijn niet gegeven.

AkzoNobel heeft steeds gezegd dat het zekerheden had geregeld en dat er consensus bestond over de verkoop van het farmabedrijf in Oss en Intervet (diergeneesmiddelen) in Boxmeer. Behalve de directie van Organon waren ook enkele leden van de raad van commissarissen van AkzoNobel, onder wie oud-topman Cees van Lede, tegen de verkoop aan de Amerikanen. Volgens Topman Toon Wilderbeek was Schering-Plough een onbetrouwbare partij en zou overname grote risico’s voor de continuïteit met zich meebrengen. Geld heeft in de deal dus voorrang gekregen op belangen van mensen en werkgelegenheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen