1300 Deelnemers op public health congres in Amsterdam

Van 10 tot 13 november 2010 vindt de  3rd European Public Health Conference  plaats in Amsterdam. De European Public Health Federation (EUPHA) en de European Organisation of Schools of Public Health (ASPHER), dit keer in samenwerking met de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) organiseren het congres. Deze jaarlijkse vierdaagse conferentie is de grootste Public Health gebeurtenis in Europa.

Op basis van de reeds ontvangen 900 (!) abstracts voor wetenschappelijke presentaties en workshops nemen ruim 1300 deelnemers deel. Het programma bestaat nu uit 25 preconferences, 48 workshops, 43 sessies met elk zes presentaties en 440 posterpresentaties. Het niveau van de ingediende abstracts is zo hoog dat besloten is een extra track in het programma aan te brengen.

Het hoofdthema is Integrated Public Health waarbij de relevantie van publiek-private samenwerking als nieuwe uitdaging in de Public Health nadrukkelijk aan de orde is. Een van de hoogtepunten daarbij is het debat tussen vooraanstaande vertegenwoordigers van de public health, van multinationals (zoals Unilever, Pepsico en Sanofi) en de EU. Doel is het draagvlak te verkennen voor Public Private Partnership (PPP) en welke regels daarbij in acht moeten worden genomen.

Wilt u naar dit congres? Surf dan naar www.eupha.org, lees de brochure, meld u aan en kom daar in Amsterdam op talloze nieuwe ideeen.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen